Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев обмисля варианта да се създаде Списък

...
Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев обмисля варианта да се създаде Списък
Коментари Харесай

Създават Списък с опасни за здравето вещества и включват райския газ в него

Министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев обмисля варианта да се сътвори Списък с рискови за здравето субстанции, в който с приоритет да бъде включен райският газ.

На днешното съвещание на Националния съвет по наркотични субстанции е подкрепено предлагането да се предизвикват промени в настоящото законодателство, обвързани с притежанието и използването на диазотен оксид (райски газ).

В Списъка с рискови за здравето вещества ще бъдат включени субстанции, които не могат да бъдат класифицирани като наркотични, но могат да окажат нездравословно влияние върху човешкото здраве. По този метод продажбата, притежанието и използването на божествен газ, ще бъдат преследвани от закона. Допускат се и изключения, които са записани в Закона за здравето.

Припомняме, че към сегашния момент спрямо чл. 54а. в Закона за здравето е забранена продажбата на диазотен оксид и пълнители с него, в това число и онлайн, с изключение продажбата за медицински цели и за хранително-вкусовата индустрия.

Създаването на Списък с рискови за здравето субстанции цели стягане на контрола при използването и злоупотребата с диазотен оксид у нас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР